Naar CenterParcs of SunParks?

Sunparks is een Europees merk van Vakantiedorpen van Center Parcs Europe. Sunparks heeft acht parken: vier Belgische parken, twee Nederlandse parken en twee Duitse Parks. In 2011 zal Sunparks meer dan een derde Nederlandse park van Landal Greenparks overnemen. In 1981 opende Sun International het eerste park in Oostduinkerke, genaamd Sunclub Groendijk. In 1987 bouwden ze een tweede park in De Haan met een overdekt park center (gebaseerd op het idee van Center Parks), dus het was geschikt voor alle weersomstandigheden. Vanaf dat moment besloten ze om de parken onder de naam Sunparks te exploiteren.

Sunparks Groendijk was vanaf nu Sunparks Oostduinkerke en het nieuwe park kreeg de naam van Sunparks De Haan. In 1992 volgde een derde park in de Ardennen, Sunparks Vielsalm en vanwege het succes volgde een vierde park in 1994, Sunparks Rauwse Meren. De directeur van Sunparkst wilde eerst Sunparks laten groeien tot 10 parken, maar hij slaagde er niet in omwille van financiële problemen. In 1997 werd Sun International verkocht en het Sunparks merk werd door Mark Vanmoerkerke overgenomen. In 2006 ging Roompot Vakanties onderhandelingen met Sunparks aan, om het merk te kopen, maar ze slaagde er niet in en Pierre et Vacances (de eigenaar van Center Parcs Europe) kocht het Sunparks merk in 2007.

Op 13 november 2008 kondigde Center Parks Europe aan dat ze zou blijven met een twee-merk-strategie: Center Parcs en Sunparks. Dit was een gemakkelijke beslissing, want Sunparks is geïnspireerd op Center Parcs. Center Parcs zou de 5-sterren parken bevatten en Sunparks zou de 3 en 4 sterren parken bevatten. Dit betekende dat sinds 29 januari 2009 de parken Loohorst, Zandvoort, Heilbachsee en Butjardinger Küste zijn omgedoopt tot Sunparks. Aan het begin van 2011 besloot het bedrijf om het grootste deel van de Sunparks terug hernoemen naar Center Parcs. Slechts drie parken in België bleven onder het merk Sunparks.

Dit artikel is ingezonden door http://www.bungalowholiday.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *