Reisverzekering afsluiten? Lees dit eerst!

Je wilt er niet aan denken, maar tijdens je vakantie kun je onverhoopt ziek worden. Om alle medische kosten te kunnen dekken, is het belangrijk dat je goed bent verzekerd. Indien je een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten, is het aan te raden om goed de polisvoorwaarden door te lezen.

Je wilt natuurlijk wel dat alle medische kosten worden vergoed. Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je kiezen uit een kortlopende- of doorlopende verzekering. Wanneer je langer dan twee weken per jaar op vakantie gaat, dan is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.

De plaats van bestemming is bepalend of je kiest voor een Europa- of Werelddekking. Als je jaarlijks meerdere bestemmingen bezoekt, ook buiten Europa dan kies je voor een Werelddekking. Denk vooraf ook even na over de activiteiten die je gaat uitoefenen tijdens je vakantie.

Ga je raften, duiken of bergbeklimmen? Dan dien je gevaarlijke sporten op te nemen in je reisverzekering. Doe je dit niet, dan keert de verzekeringsmaatschappij niets uit indien er iets gebeurt. Ook kun je kiezen voor een extra ongevallendekking. Je krijgt dan een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of wanneer je komt te overlijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *